Ιστορίες του δρόμου

Κακιά μου τέχνη κόσκινο

Αγαπημένε μου αναγνώστη καλημέρα. Σήμερα που η χώρα κινείται σε ρυθμούς εκλογικούς δεν θα σε κουράσω με πολλές αναλύσεις, να πάρει μια ανάσα κι αυτό το έρμο το μυαλουδάκι μας. Θα κάνουμε μόνο μια χαλαρή βόλτα σε κεντρικά σημεία της πόλης για να θαυμάσουμε παρέα τις ομορφιές της. Οφείλω να σε προειδοποιήσω ότι ακολουθούν σκληρές εικόνες.

Το Πανεπιστήμιο του δρόμου

Ξεκινάμε την περιήγησή μας στο Πανεπιστήμιο. Κατηφορίζουμε την οδό Ρήγα Φεραίου κατευθυνόμενοι στην οδό Πανεπιστημίου για να θαυμάσουμε (τι άλλο;) τον μεγάλο περίπατο. Συναντάμε αυτό το θεσπέσιο σημείο.

Πανεπιστήμιο Ρήγα Φεραίου πεζοδρόμιο
Πανεπιστήμιο, οδός Ρήγα Φεραίου. Ένα ικανοποιητικό πεζοδρόμιο πλάτους 3,5 μέτρων, που διακόπτεται εντελώς αψυχολόγητα από ένα στενό σημείο πλάτους 1,5 μέτρου. Μπόνους στοιχείο, ένα παγκάκι μέσα στη μέση του πεζοδρομίου (ενοχλώ; δεν ενοχλώ).
Πανεπιστήμιο Ρήγα Φεραίου πεζοδρόμιο
Πανεπιστήμιο, οδός Ρήγα Φεραίου. Αναίτιο στριμωξίδι των πεζών εξαιτίας στένωσης του πεζοδρομίου και λάθος τοποθέτησης του αστικού εξοπλισμού. Το παγκάκι στο βάθος αριστερά είναι σωστά τοποθετημένο στον τοίχο του Πανεπιστημίου και δεν ενοχλεί τη διέλευση των πεζών.
Πανεπιστήμιο Ρήγα Φεραίου παράνομη στάθμευση
Πανεπιστήμιο, οδός Ρήγα Φεραίου. Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος…

Περνάμε επιτέλους τη στενωπό και φτάνουμε στη γη της επαγγελίας, τον μεγάλο περίπατο της Πανεπιστημίου, που επιτέλους αρχίζει να ολοκληρώνεται (στη μία πλευρά του δρόμου βέβαια, η άλλη πάει για την επόμενη τετραετία, μη βιάζεστε). Μπροστά μας, ένας σωρός από τούβλα!

μεγάλος περίπατος διάβαση Ρήγα Φεραίου
Οι επιτυχίες του μεγάλου περιπάτου συνεχίζονται. Αυτή είναι η εικόνα του πεζοδρομίου στη διάβαση της οδού Ρήγα Φεραίου στις 18 Μαΐου 2023, έναν μήνα και κάτι μετά την ολοκλήρωση των φοβερών έργων. Το δικό μας γεφύρι της Άρτας, τρία χρόνια το χτίζανε, σε έναν μήνα γκρεμιζόταν!
μεγάλος περίπατος διάβαση Ρήγα Φεραίου
Η διάβαση της οδού Ρήγα Φεραίου στις 10 Απριλίου 2023. Μεταξύ μας, φαινόταν ότι δεν θα κρατήσει πολύ…

Συνταγματικό δικαίωμα

Ξεπερνάμε το μικρό σοκ, το οποίο αποδίδουμε σε σαμποτάζ ξένων δυνάμεων και σκοτεινών κύκλων, και ανηφορίζουμε προς το Σύνταγμα για να θαυμάσουμε τη συνέχεια του μεγαλόπνοου έργου. Προσπερνάμε το σημείο όπου κάποτε έστεκαν αγέρωχα οι πανύψηλες γουασιγκτώνιες, αφήνοντας έναν ελαφρύ αναστεναγμό αναπολώντας τις καλές μέρες, και κατευθυνόμαστε στην είσοδο του μετρό έξω από τη Μεγάλη Βρετανία.

Σύνταγμα μετρό διάβαση
Σύνταγμα, στο ύψος της Μεγάλης Βρετανίας. Ο συνδυασμός κάγκελου Αβραμόπουλου και ύπουλου υπερυψωμένου κράσπεδου στην έξοδο του μετρό μπορεί να σε στείλουν αδιάβαστο αν είσαι λίγο αφηρημένος. Στο βάθος, το γνωστό διπλοπαρκάρισμα μπροστά από τα ξενοδοχεία, κλείνει μία λωρίδα κυκλοφορίας και δημιουργεί συμφόρηση σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης.
Σύνταγμα μετρό είσοδος
Λεπτομέρεια της εισόδου του μετρό έξω από τη Μεγάλη Βρετανία. Διπλή ανισοσταθμία και στη μέση γλιστερές πλάκες. Το αισθητικό σκέλος ας μην το σχολιάσουμε καν…

Γκάζι – φρένο

Καταφέρνουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και φτάνουμε σώοι και αβλαβείς στο μετρό. Θα πάρουμε τη γραμμή 3, να κατηφορίσουμε στο Γκάζι για να επισκεφθούμε μια έκθεση στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. Βγαίνουμε από τον σταθμό του Κεραμεικού, προχωράμε μέσα από το παρκάκι και αντικρίζουμε το ακόλουθο θέαμα.

Κεραμεικός Γκάζι Τεχνόπολη
Ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο έχει προσγειωθεί στη μέση του πεζοδρόμου που οδηγεί στην είσοδο της Τεχνόπολης. Το πλαίσιο από κάτω πρέπει να είναι η πλατφόρμα προσαπογείωσης.
Κεραμεικός Γκάζι είσοδος Τεχνόπολης
Η είσοδος της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων. Δεν περιγράφω άλλο…

Μπαίνουμε στην Τεχνόπολη και αποφασίζουμε να μην ξαναβγούμε έξω μέχρι τη δευτέρα παρουσία. Τα ματάκια μας έχουν πονέσει αρκετά.

Αγαπημένε μου αναγνώστη σε ευχαριστώ για το κουράγιο που έδειξες (και) σήμερα. Καλή Κυριακή και καλά κρασιά!

Ο μικρός κυκλοφοριολόγος

1 Σχόλιο

 1. Σωκ

  “Αυτά τα παγκάκια στη μέση του πεζοδρομίου είναι που δίνουν χαρακτήρα και ζωή σ’ αυτόν τον τόπο…

  Αυτές οι επιλογές των απλών ανθρώπων, που βάλανε την ανεξίτηλη πινελιά τους στην εικόνα και τη λειτουργία της πόλης…

  Ναι βιαστικέ διαβάτη, άλλαξε τρόπο, πέσε στην αγκαλιά του αραχτού συνανθρώπου σου.. .”

  Παρομοίως, το WTF αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο και το επιδαπέδιο πλαίσιό του, είναι για να οδηγούνται και να προσκυνάνε εκεί οι περαστικοί. Απλά θέλουν βάψιμο.

  Τον Μεγάλο Περίπατο (προσέξτε μόνο με κεφαλαία αρχικά το γράφουμε) να πλένετε παρακαλώ το στόμα σας πριν να τον αναφέρετε κύριε μικρέ κυκλοφοριολόγε. Χρειάζεται σχετικό αφιέρωμα με εκτενέστερη τεχνική ανάλυση, αναφορά σε διαγωνισμούς/συμβάσεις (χοχοχο!), διαχρονική φωτο-τεκμηρίωση και παραπομπές σε ΜΜΕ.

Σχολίασε το

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2024 paradromos

geo.dimis.79@gmail.com